Výhodná koupě?

LITOMĚŘICKO – Může to být podvod! 

Internetovou inzerci a nákup zboží za výhodnou cenu využívá mnoho lidí. Při těchto nákupech je však nutná obezřetnost. Jak můžete přijít o své finance, že obdržíte zboží jiné kvality a hodnoty, dokládají níže uvedené případy.

Policisté v litoměřickém okrese evidují shodná oznámení z poslední doby o podvodném jednání při nákupu zboží přes internet.

Počátkem tohoto měsíce byl na Roudnicku podveden 37letý muž, který si objednal prostřednictvím internetového obchodu dvoje značkové boty. Obuv byla ve slevě za výhodnou cenu. Když zásilku převzal a otevřel, zjistil, že v krabici se nachází zcela jiná obuv a podstatně nižší kvality a hodnoty. Škodu vyčíslil na 2 tisíce korun.

Za lákavou cenu si tento měsíc objednal prostřednictvím internetového obchodu značkové zboží také 39letý muž z Roudnice nad Labem. Vybrané značkové zboží mikinu a bundu převzal na výdejním místě. Po rozbalení zásilky zjistil, že mu bylo zasláno zcela jiné neznačkové zboží neodpovídající kvality a ceny.

Další oznámení s totožným scénářem jsme přijali tento týden od 53letého muže z Lovosic. Škodu vyčíslil na 3 tisíce korun a celou věc oznámil na policii.
Po neznámých prodejcích, kteří se dopustili protiprávního jednání, policisté pátrají.

Pokud nakupujete přes internet, buďte obezřetní! Anonymita nahrává podvodníkům, nikdy nevíte, kdo je na druhé straně monitoru. Vybírejte si prověřené obchody. Výhodně nižší cena proti normálu je podezřelá.  Buďte při nákupu přes internet velice obezřetní a ověřte si na internetu spolehlivost a recenzi prodejce. Nikdy neplaťte celou částku předem!
Platbu předem provádějte jen tehdy, jde-li o skutečně důvěryhodného obchodníka. Jistě nedáte peníze na ulici neznámému člověku s příslibem, že Vám v budoucnu dodá věc. Na internetu tak však řada uživatelů činí. Platbu předem provádějte jen tehdy, pokud jste si jisti, že jednáte s důvěryhodným dodavatelem.
Pokud se však stanete obětí podvodu, obraťte se na policii.

30. června 2023
nprap. Pavla Kofrová
KŔP ústeckého kraje

Prosím přihlaste se pro přidání komentáře.


Nejčtenější
1
Post image
2
Post image
3
Post image
Kalendář