Zabezpečte si svá obydlí

CHOMUTOVSKO - Neznámý zloděj využil příležitost. 

Množství různých šperků, včetně starožitných a nemalou finanční hotovost si měl z rodinného domu v obci na Chomutovsku odnést neznámý zloděj. Ten se před pár dny v odpoledních hodinách zřejmě vloupal do domu během ani ne dvou hodin, kdy nikdo z jeho obyvatel nebyl přítomen. Majitelé bohužel při odchodu z domova nechali dveře terasy otevřené na mikroventilaci, čehož pravděpodobně neznámý využil a vniknul dovnitř právě těmito balkonovými dveřmi. Poté část domu prohledal a dle zjištění jeho obyvatel si odnesl slušnou kořist. Policisté po oznámení vloupání ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. V případě dopadení hrozí pachateli s ohledem na větší způsobenou škodu až pět let za mřížemi.

Policisté v této souvislosti připomínají občanům, aby nenechávali při odchodu z domu nebo bytu okna a dveře v poloze na mikroventilaci. Okno tak totiž není zajištěno proti vloupání, protože okenní západky jsou pootevřené. Hrubou silou je díky tomu možné do objektu vniknout i bez rozbití skla.

Zamknout dveře a zavřít okna i při opuštění domu nebo bytu, byť na krátkou dobu, je vždy základem. Krádež nějakého menšího předmětu (peněženky, šperku) nebo hotovosti, může být pro zloděje totiž otázkou pouhých několika vteřin..

Další užitečné rady, včetně videí, jak zabezpečit svou domácnost před nezvanými hosty, jsou k dispozici na webových stránkách policie.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 29. srpna 2024

Prosím přihlaste se pro přidání komentáře.


Nejčtenější
1
Post image
2
Post image
3
Post image
Kalendář